Kleinschalig en persoonlijk

Voltijd

THIM biedt de voltijdopleiding aan in het Nederlands en Engels, met kleine klassen, veel begeleiding, buitenschoolse activiteiten en de mogelijkheid te versnellen.
Lees Meer

Flexibel rooster

Deeltijd

Combineer je opleiding met werk of gezin en laat je omscholen tot fysiotherapeut. THIM biedt een serieuze, erkende fysiotherapieopleiding. Het compacte en volwaardige programma stoomt je efficiënt klaar voor de arbeidsmarkt.
Lees Meer

8 april 2017

Feestelijke opening ALP

Graag nodigen wij u uit om samen met ons het nieuwe Advanced Learning Platform feestelijk te openen.
Lees Meer
 
 
 

Meer informatie

Intake

Meer weten of een rondleiding? Meld je aan voor een intakegesprek om te kijken of THIM bij jou past.
Lees Meer

Inschrijven

Je kunt je ook direct online inschrijven. Een intakegesprek is dan niet nodig.
Schrijf je in

FAQ

Alle antwoorden op de meest gestelde vragen over onze erkende HBO opleiding fysiotherapie op een rij.
Lees meer

Nieuws

In maart zullen negen THIM studenten naar China vertrekken voor een stage.
Lees meer nieuws

Het vak fysiotherapie

Kies je voor de opleiding fysiotherapie, dan is het essentieel dat je interesse hebt voor het menselijk lichaam en voor ‘bewegend functioneren’. Als fysiotherapeut ben je bovendien een professionele zorgverlener met aandacht, respect en interesse voor een ander.

Als fysiotherapeut ben je specialist in het begeleiden van mensen met problemen in het bewegend functioneren. Je helpt mensen met rugpijn, sportblessures of klachten na een hersenbloeding. Of je geeft advies bij overgewicht of over de werkomgeving. Hiervoor heb je veel kennis nodig van het menselijk lichaam en met name van beweging, anatomie, fysiologie en pathologie. Die kennis gebruik je om klachten te onderzoeken en te behandelen. Bijvoorbeeld met oefentherapie of massage.

De kern van je dagelijkse werkzaamheden bestaat uit het onderzoeken en behandelen van bewegingsstoornissen. Maar een praktijk is ook een bedrijf, en daar horen ondernemerschap en management bij.

Een praktijk starten of overnemen vraagt om allerlei vaardigheden. Je moet bijvoorbeeld een businessplan kunnen opstellen en een omgevingsanalyse of SWOT kunnen maken. Of onderhandelen met de zorgverzekeraar.

Praktijken worden steeds groter en hebben vaak verschillende disciplines. Kennis van contracten, cao’s en pensioenen, maar ook vaardigheden om te vergaderen en een functioneringsgesprek te voeren zijn noodzakelijk om je bedrijf tot een succes te maken.

Patiënten gaan zich steeds meer gedragen als klanten. Ze kunnen tenslotte zelf kiezen naar welke praktijk ze gaan. Dit vraagt om meer inzicht in het gedrag en de behoeften van je klanten. En om een goede profilering van je praktijk.

Bij THIM besteden we tijdens je HBO opleiding fysiotherapie aandacht aan al deze facetten van het vak. THIM is een erkende HBO fysiotherapie opleiding en je kunt hierdoor ook aan de slag als erkende fysiotherapeut. We leiden je op tot een ondernemende fysiotherapeut die patiënten de zorg biedt waar ze recht op hebben.