Kleinschalig en persoonlijk

Voltijd

Wil je kleine klassen, veel les en veel begeleiding? Kom dan naar THIM! Je kunt starten in maart of september. THIM biedt de voltijdopleiding aan in het Nederlands en Engels, met ervaren docenten en leuke buitenschoolse activiteiten.
Lees Meer

Schrijf je nu in

Deeltijd

Combineer je opleiding met werk of gezin en laat je omscholen tot fysiotherapeut. THIM biedt een serieuze, erkende fysiotherapieopleiding. Het compacte en volwaardige programma stoomt je efficiënt klaar voor de arbeidsmarkt.
Lees Meer

Study in English

International

Want to study in English? Come join our international program! Students come from all over the world. All these different cultures and backgrounds create a special atmosphere.
Lees Meer
 
 
 

Meer informatie

Inschrijven

Inschrijven kan direct online, maar we zien je ook graag op een intakegesprek om je zo volledig mogelijk te informeren.
Schrijf je in

Versnellen

Als je een afgeronde HBO opleiding hebt, kom je in aanmerking voor een verkort traject. Vraag hiernaar tijdens de intake.
Lees Meer

Innovatie

Kies je voor THIM, dan kies je voor de opleiding van de toekomst. Ons innovatieve lab is uniek in Nederland.
Lees Meer

Nieuws

Geen loting of selectie, kortingsactie bij vroeg inschrijven en meer...
Lees meer nieuws

De fysiotherapeut van de toekomst en de hogeschool van nu

Het vak fysiotherapie maakt een stormachtige ontwikkeling door. Net als in de rest van de gezondheidszorg krijgt de fysiotherapie steeds meer te maken met nieuwe technologische toepassingen, internationalisering, samenwerking met andere beroepsgroepen en ondernemersvraagstukken over bijvoorbeeld kostenbesparing en efficiëntievergroting. De fysiotherapeut van de toekomst is voorbereid op deze nieuwe ontwikkelingen.

Voorbereiding op de toekomst vraagt om bijzondere aandacht van de hogeschool. Wij streven ernaar om de beste kleine hogeschool te zijn, waar studenten bij voorkeur heen gaan om fysiotherapeut te worden. waarmee zij zich verbonden voelen en waarbij zij na hun afstuderen betrokken blijven. Wij zijn een unieke school, die eigenzinnig is in uitvoering en inhoud en die zich richt op doeners met het lef om zichzelf tegen het licht te houden.

Technologie & Fysiotherapie
De rol van technologie in ons leven groeit exponentieel. Smartphones zorgen dat je 24/7 up-to-date bent, wearables houden je hartslag en activiteit in de gaten en auto’s rijden op de autopilot. Ook de fysiotherapie krijgt een nieuwe dimensie door nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van robotica, virtual reality, serious gaming en health apps in de behandeling. Het toepassen van de technologie vraagt om nieuwe vaardigheden en een innovatieve instelling van de fysiotherapeut.

Internationalisering & Fysiotherapie
Globalisering neemt toe, ook in de fysiotherapie en het onderwijs. We zijn meer verbonden met en afhankelijk van andere landen. In het dagelijks leven kom je in aanraking met andere talen en culturen. Belangrijk is dat studenten internationaal competent worden in o.a. kennis, communicatie en samenwerking. Dit maakt hen kansrijker op de (internationale) arbeidsmarkt. Je ontwikkelt internationale competenties bijvoorbeeld door samenwerking met buitenlandse scholen, internationale stages en grensoverschrijdende projecten.

Samenwerken & Fysiotherapie
Multidisciplinaire samenwerking heeft als doel de beste zorg voor de patiënt te leveren.

Fysiotherapeuten gaan daarom meer samenwerken met andere medici en paramedici, met onderzoekers, zorgverzekeraars, de overheid en industriële partners. Studenten moeten al op hun opleiding in contact komen met de verschillende disciplines en zo starten met het opbouwen van een netwerk.

Ondernemen & Fysiotherapie
Hoe lever je kwaliteitszorg die ook nog betaalbaar is? Hoe implementeer je innovaties in de praktijk? Hoe onderhandel je met zorgverzekeraars? Fysiotherapeuten krijgen steeds meer te maken met zulke vragen. Het is essentieel dat hieraan in de opleiding al aandacht besteed wordt. Zo is de afgestudeerde fysiotherapeut optimaal voorbereid op de zorgmarkt.

Research & Fysiotherapie
Er wordt kritisch gekeken naar de kwaliteit van de zorg. Als fysiotherapeut moet je dan ook in staat zijn jouw behandelkeuzes te onderbouwen. Tijdens de opleiding leer je daarom om wetenschappelijk onderzoek te interpreteren en om zelf een (literatuur)onderzoek te doen. Studenten kunnen samen met docenten, PhD kandidaten en onderzoekers meedoen aan onderzoeken die relevant zijn voor de fysiotherapie.