Deeltijd student fysiotherapie 

Deeltijdstudenten kiezen voor THIM, want:

- Goede werkgelegenheid: veel vraag naar THIM alumni
- Betaalbaar (betaalplan en levenlangleren krediet)
- Kleinschalig en persoonlijk

- Versnelling mogelijk
- THIM biedt stageplaatsen

Je volgt de praktijklessen op vrijdag en de theorieles op maandag- of woensdagavond . De lestijden zijn:
Vrijdag 9.00 - 17.30 uur
Maandag- of woensdagavond 18.30 - 21.00 uur

Profiel deeltijdstudent

Als deeltijdstudent wil je je opleiding combineren met een baan en je laten omscholen tot fysiotherapeut. Je bent geïnteresseerd in het menselijk lichaam en in de mens. Daarbij ben je sportief, zorgzaam en heb je voldoende inlevingsvermogen om als zorgverlener aan de slag te gaan. Je zoekt een erkende fysiotherapieopleiding die compact en volwaardig is. Een school die je alle ruimte, materialen en begeleiding biedt die je nodig hebt om je studie optimaal te combineren met werk, je gezin of sport.

Tijdsinvestering

Onze deeltijdstudenten hebben verschillende professionele achtergronden en werken zo’n drie dagen per week. Daarnaast volgen ze gedurende twee dagen per week het onderwijs. Het verschil met de voltijdopleiding is dat bij deeltijders het begeleid studeren en oefenen geen deel uitmaken van het lesprogramma. Zij vullen deze onderdelen zelfstandig in, waardoor ze flexibel kunnen omgaan met hun tijd. Hoeveel tijd ze per week besteden aan hun studie is sterk afhankelijk van hun vooropleiding en ervaring.

Vooropleiding deeltijd studenten fysiotherapie

Als deeltijdstudent heb je in ieder geval een vooropleiding HAVO of MBO4. Heb je die niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kunnen we je toelaten na het behalen van de 21+ toets. Meer weten? Vraag ernaar tijdens je intake. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Profiel versnelde opleiding

Als je al een fysiotherapeutisch relevante opleiding hebt gevolgd, zoals bijvoorbeeld bewegingswetenschappen, dan kun je je opleiding versnellen. Je kunt immers voor delen van de bachelorstudie vrijstellingen aanvragen. Daarbij helpt het als je een sterk analytisch denkvermogen hebt en je gemakkelijk verbanden kunt leggen. Ook is het belangrijk dat je stressbestendig en een doorzetter bent. Tijdens een intake kunnen we je een persoonlijk advies geven.

Meer weten?

Lees alles over onze voltijd- en deeltijdopleidingen en de versnelde opleiding op de website of stel een vraag aan een docent of (oud-) student. Je kunt jezelf ook aanmelden voor een meeloopdag, een afspraak maken voor een intakegesprek of je direct inschrijven.