Programma's voltijd en deeltijd fysiotherapie 

Onderwijs op maat

Afhankelijk van je achtergrond, stel je eisen aan je opleiding. THIM Hogeschool biedt een scala aan mogelijkheden om jouw programma op maat te maken. Zo kun je kiezen tussen een voltijd- en een deeltijdprogramma. Ook de duur van je opleiding kun je beïnvloeden. Het reguliere traject duurt vier jaar, maar het is mogelijk om de bacheloropleiding versneld af te ronden. Hieronder lees je meer over de programma's.

1. Fulltime Regular

Je wilt fysiotherapeut worden, veel inhoudelijke keuzevrijheid en je zoekt optimale begeleiding. Dan is deze stroming geschikt voor jou. Je volgt lessen van maandag t/m donderdag, waarbij ook de zelfstudie grotendeels binnen THIM plaatsvindt. We bieden studieondersteuning in ons studiecentrum ALP, waar je altijd kunt oefenen en waar van maandag t/m zaterdag docenten je kunnen helpen. In de eerste twee jaar volg je de “fundamentals” onder leiding van een kerndocent. Deze docent is ook gelijk jouw mentor. In de laatste twee jaar leer je “advanced skills” en geef je richting aan jouw eigen ontwikkeling. Je volgt onderwijs, kiest verschillende minoren, schrijft een thesis en gaat op stage.

2. Fulltime Sports

Doe je aan sport en gaat jouw interesse uit naar sportfysiotherapie? Dan is deze stroming voor jou bedoeld. Je hebt ’s ochtends les op maandag t/m vrijdag, zodat je de rest van de dag tijd hebt om te trainen. Je kunt gebruikmaken van onze trainingsfaciliteiten en volgt een minorpakket gericht op sportfysiotherapie. Daarnaast loop je stage bij een sportinstelling of sportfysiotherapiepraktijk. We bieden ondersteuning in ons studiecentrum ALP, waar je altijd kunt oefenen en waar van maandag t/m zaterdag docenten je kunnen helpen. Studeren met gelijkgestemden en onder leiding van een sportieve docent schept een cultuur waarin de combinatie sport en studie zeer succesvol zal zijn.

3. Fulltime International

Wil je in het Engels studeren, in het buitenland stagelopen en heb je een internationale blik op de wereld? Dan is de internationale stroming jouw keuze. Je hebt lessen van maandag t/m donderdag en ondersteuning vanuit studiecentrum ALP, waar je altijd kunt oefenen en waar van maandag t/m zaterdag docenten je kunnen helpen. Jouw minorpakket is gericht op internationalisering. De seniorstage(s) in het vierde jaar kunnen over de grens gevolgd worden. Deze klas bestaat uit een uitdagende groep met studenten van alle nationaliteiten, die een actieve en ondernemende studiehouding hebben.

4. Parttime Regular

Dit vierjarige deeltijdprogramma biedt de ideale mogelijkheid om werk en studie te combineren, met keuzemogelijkheden ten aanzien van het rooster en ondersteuning vanuit school. Je volgt op maandag- of woensdagavond de theorielessen en op vrijdag de praktijklessen. We bieden studieondersteuning in ons ALP centrum, waar je altijd kunt oefenen en waar van maandag t/m vrijdag docenten je kunnen bijstaan. De eerste drie jaar van de studie volg je lessen inclusief de minoren en in het vierde jaar loop je twee seniorstages en werk je aan jouw thesis.

5. Parttime High Potential

Heb je een afgeronde HBO of wetenschappelijke opleiding, die je minstens 45 studiepunten aan vrijstelling geeft op ons bachelorprogramma? Dan kom je in aanmerking voor de driejarige deeltijdstroming. Je volgt op maandag- of woensdagavond de theorielessen en op vrijdag de praktijklessen. We bieden studieondersteuning in ons ALP centrum, waar je altijd kunt oefenen en waar van maandag t/m vrijdag docenten je kunnen bijstaan. De eerste twee jaar van de studie volg je lessen, het derde jaar volg je stages en onderwijs. Vraag een vrijstelling aan via dit formulier.

Meer weten?

Lees alles over onze voltijd- en deeltijdopleiding, of stel een vraag aan een docent of (oud-) student. Je kunt jezelf ook aanmelden voor een meeloopdag, een afspraak maken voor een intakegesprek of je direct inschrijven.