Onderwijs op maat

Afhankelijk van je achtergrond en interesses, stel je eisen aan je opleiding. THIM Hogeschool biedt een scala aan mogelijkheden om jouw programma op maat te maken. Zo kun je kiezen tussen een voltijd- en een deeltijdprogramma. Ook de duur van je opleiding kun je beïnvloeden. Het reguliere traject duurt vier jaar, maar het is mogelijk om de bacheloropleiding versneld af te ronden.

Voltijd

Je wilt fysiotherapeut worden, veel inhoudelijke keuzevrijheid en je zoekt optimale begeleiding. Dan is deze stroming geschikt voor jou. Je volgt lessen van maandag t/m donderdag, waarbij ook de zelfstudie grotendeels binnen THIM plaatsvindt. We bieden studieondersteuning in ons studiecentrum ALP, waar je altijd kunt oefenen en waar van maandag t/m zaterdag docenten je kunnen helpen. In de eerste twee jaar volg je de “fundamentals” onder leiding van een kerndocent. Deze docent is ook gelijk jouw mentor. In de laatste twee jaar leer je “advanced skills” en geef je richting aan jouw eigen ontwikkeling. Je volgt onderwijs, kiest verschillende minoren, schrijft een thesis en gaat op stage.

Wil je in het Engels studeren, in het buitenland stagelopen en heb je een internationale blik op de wereld? Dan kun je kiezen voor de internationale stroming. Jouw minorpakket is gericht op internationalisering. De seniorstage(s) in het vierde jaar kunnen over de grens gevolgd worden. Deze klas bestaat uit een uitdagende groep met studenten van alle nationaliteiten, die een actieve en ondernemende studiehouding hebben.

Deeltijd

Ons vierjarige deeltijdprogramma biedt de ideale mogelijkheid om werk en studie te combineren, met keuzemogelijkheden ten aanzien van het rooster en ondersteuning vanuit school. Je volgt op maandag- of woensdagavond de theorielessen en op vrijdag de praktijklessen. De eerste drie jaar van de studie volg je lessen inclusief de minoren en in het vierde jaar loop je twee seniorstages en werk je aan jouw thesis.

Heb je al een afgeronde HBO of wetenschappelijke opleiding? Dan kun je jouw opleiding versneld afronden.

Meer weten?

Lees alles over onze voltijd- en deeltijdopleiding, of stel een vraag aan een docent of (oud-) student. Je kunt jezelf ook aanmelden voor een meeloopdag, een afspraak maken voor een intakegesprek of je direct inschrijven.