***Vernieuwd programma start in februari!***

Programmaoverzicht

Graad

Bachelor of Science in Fysiotherapie (BSc)

Vorm

Voltijd en deeltijd

Duur

3 – 4 jaar

ECTS

240

Start

September (NL+EN), februari (NL)

Taal

Nederlands (VT+DT), Engels (VT)

Opbouw van het programma

In drie of vier jaar leiden wij je op tot fysiotherapeut. Dit doen we aan de hand van acht modules. Elke module heeft een eigen thema, waarbij je alle theorie en praktijk rondom dit thema leert. Er zijn vier basismodules, een minorprogramma, een innovatieproject en twee stagemodules. Iedere module wordt afgesloten met een certificaat. Als je alle certificaten hebt behaald, dan krijg je je bachelordiploma (BSc).

Klik hier voor een schematisch overzicht van het programma, de inhoud en de praktische details.

> Vier fysiotherapeutische basismodules

Iedereen volgt onze vier basismodules. Hierin komen alle theorie en praktijk aan bod die je als fysiotherapeut nodig hebt. Iedere module duurt één semester en wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets.

> Kies je eigen minorprogramma

Je kiest zelf welk minorprogramma je wilt volgen. Met minoren kun je je kennis verbreden of verdiepen. Met het FysioPlus programma verdiep je je in bijv. manuele therapie, sportfysio en kinderfysio. Kies je voor de minor Werkend Leren, dan ga je gelijk in de praktijk aan de slag. Je loopt gedurende het eerste anderhalf jaar van je studie een dag in de praktijk mee. Als je voor de E-learning kiest, dan bepaal je zelf wanneer en waar je studeert. Onderwerpen van de e-learning zijn heel divers.

> Stage lopen in praktijk of instelling

In het laatste jaar van je studie loop je twee stages van twintig weken. THIM heeft een uitgebreid stagenetwerk en helpt je met het vinden van een geschikt adres. Je loopt gemiddeld 24 uur per week stage en besteedt daarnaast nog 8 uur per week aan voorbereiding en opdrachten. In samenspraak met THIM is het mogelijk de duur en werktijden aan je persoonlijke wensen en omstandigheden aan te passen. Dit maakt een eventuele combinatie van werk en stage mogelijk.

> Innovatieproject – een andere manier van afstuderen

Tijdens je stage werk je ook aan je innovatieproject. Het project vervangt de traditionele afstudeerscriptie. Tijdens het project toetsen we jouw kennis en vaardigheden op een praktische manier, die past bij onze bacheloropleiding. We bereiden je voor op het project met lessen over bijv. wetenschappelijk onderzoek en statistiek, management, marketing en zorgverzekeringen.

Keuzemogelijkheden – bepaal zelf studietempo en inhoud

Je hebt keuzevrijheid in het tempo waarin je wilt studeren en in de momenten waarop je aan de modules wilt beginnen. Je maakt ook zelf keuzes in de inhoud van je programma. Natuurlijk volg je de basismodules, maar daarnaast bepaal je zelf welk minorprogramma je wilt volgen, wat voor innovatieproject je wilt doen en waar je stage wilt lopen.

Contacturen

Voltijd

 

Praktijk (2 dagen/week)

ma-do

9.30 - 15.30 u

Theorie (0,5 dag/week)

ma-do

9.30 - 15.30 u

Versterkingsonderwijs*

ma, wo

9.30 – 18.00 u

Deeltijd

 

Praktijk (1 dag/week)

wo of vr

9.00 – 18.00 u

Theorie (1 avond/week)

ma of wo

18.30 – 21.00 u

Versterkingsonderwijs*

ma, wo

15.30 – 18.00 u

* versterkingsonderwijs is facultatief

Internationale mogelijkheden

We bieden verschillende mogelijkheden om internationaal aan de slag te gaan, zoals een internationale klas, het minorprogramma “Internationalization” en stagemogelijkheden in het buitenland. Dit helpt je niet alleen als je over de grens wilt werken, maar is ook waardevol als je in Nederland blijft. Je kun ten slotte te maken krijgen met patiënten van verschillende nationaliteiten.

Versnellen

Je kunt de modules in je eigen tempo volgen. Door modules te combineren of vrijstellingen aan te vragen, kun je in drie jaar afstuderen. Heb je een druk privéleven? Neem dan wat meer tijd en verspreid je modules over vier jaar of meer.

Vrijstelling

Heb je al een afgeronde HBO of WO opleiding? Dan krijg je automatisch vrijstelling voor het minorprogramma. Vrijstelling van het minorprogramma leidt tot versnelling van de opleiding.

Meer weten?

Lees meer over toelating en studiekosten. Je kunt je ook aanmelden voor een voorlichtingsavond of je direct inschrijven.