Kiezen voor THIM

Er zijn allerlei redenen om voor de erkende fysiotherapie opleidingen van THIM te kiezen. Onze alumni kozen voor ons omdat:

  • THIM al meer dan 40 jaar gespecialiseerd is in opleidingen in de fysiotherapie
  • we kleinschalige programma's bieden, met veel persoonlijke begeleiding
  • je indien gewenst extra ondersteuning krijgt bij theoretische vakken
  • je 24/7 terecht kunt in ons Studielab om praktische vaardigheden te oefenen
  • je in voltijd of in deeltijd kunt studeren
  • het d.m.v. vrijstellingen mogelijk is je bacheloropleiding versneld, dus in drie jaar, af te ronden
  • we uitdagende opleidingen bieden, met veel extra's om je studie te verbreden en verdiepen
  • we een internationale kijk op fysiotherapie hebben, met o.a. een buitenlandse zusterschool, buitenlandstages en programma's in het Engels en Duits

Kwaliteit

De opleidingen van THIM Hogeschool worden al meer dan 40 jaar erkend door de Nederlandse overheid en geaccrediteerd door de NVAO. Onze alumni staan bekend om hun deskundigheid en ondernemersgeest en je vindt ze zowel in Nederland als in het buitenland terug.

Anders in onderwijs

THIM is een particuliere school in Nieuwegein. Je krijgt les in kleine groepen van ongeveer 24 studenten. We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt en proberen daarom de drempel tussen jou, de docenten en de directie zo laag mogelijk te houden. Zo krijgen jullie de kans om een sterke band op te bouwen.

Onze lesstof is altijd actueel en in lijn met de laatste ontwikkelingen in het vak fysiotherapie. We werken niet met herkansingen, maar met een compensatiemodel. Daarbij kennen we geen meerkeuzevragen en doe je alleen inleveropdrachten gezamenlijk.

Anders in persoonlijke begeleiding

Intensieve persoonlijke begeleiding is een van onze belangrijkste pijlers. Hier beginnen we al mee vanaf het moment dat je je wilt inschrijven. Je bent bij ons altijd welkom om een dagdeel te komen meelopen zodat je zelf kunt ervaren hoe een dag bij THIM er uit ziet. We werken niet met loting, maar nodigen je uit voor een intakegesprek en een rondleiding. Na dit gesprek en de beoordeling van je vooropleiding kun je bij ons instromen in de erkende HBO fysiotherapie opleiding.

Tijdens je studie kun je onverhoopt tegen problemen aanlopen. Juist dan heb je behoefte aan een luisterend oor, aan advies en begeleiding. We gaan graag het gesprek met je aan om samen naar een oplossing te zoeken. Die gesprekken voer je altijd met de schoolleiding. Zo houden we de lijnen kort.

Anders in zelfstudie

Wat de fysiotherapie opleiding van THIM verder uniek maakt, is dat we je ook begeleiden bij zelfstudie. In ons bijzondere studie- en oefencentrum Archimedes bieden we je alle materialen en faciliteiten die je nodig hebt. Hier kun je 7 dagen per week terecht, individueel of met je werkgroep.

Onze medewerkers

De medewerkers van THIM zijn gedreven, ervaren professionals. Meer dan zeventig procent van onze docenten heeft een master of doctoraal diploma. Velen combineren hun werk bij THIM met een baan of eigen praktijk in de fysiotherapie. We zijn er trots op dat veel van onze medewerkers al lange tijd bij THIM werken. Door hun loyaliteit kunnen we een continue educatieve en vakinhoudelijke kwaliteit garanderen.

Voorzieningen

We willen dat onze studenten zich thuis voelen op THIM. Daarom hebben wij moderne gebouwen, met lichte en ruime klaslokalen. Omdat THIM is gespecialiseerd in de fysiotherapie, zijn onze faciliteiten speciaal voor dit doel ingericht. Tijdens de pauzes kun je binnen of buiten ontspannen. In Schenk en op 't Plein bieden we allerlei keuzes voor ontbijt, lunch en diner.

Meer informatie over onze opleiding fysiotherapie

Wil je meer weten? Lees alles over onze bachelor, maak een afspraak voor een meeloopdag, een intakegesprek of schrijf je direct in voor onze HBO fysiotherapie. Je kunt ook een vraag stellen aan een docent of (oud-) student.