Deeltijd

Volwaardige bachelor in drie jaar

Efficiënte deeltijdopleiding

In drie jaar leidt THIM jou op tot fysiotherapeut. Wij begeleiden al ruim 45 jaar succesvol deeltijdstudenten. We hebben zeer kleinschalig onderwijs, bieden een vaste structuur en veel ondersteuning. Het onderwijs start in februari of september. Ondersteuning nodig? Iedere week bieden we versterkingslessen.

Na de studie vinden onze deeltijdstudenten makkelijk een baan, vooral omdat zij goed presteren tijdens de stages. We hebben een uitgebreid netwerk en helpen je met het vinden van een stageplek. Lees hieronder meer over het vak en het programma. Kijk hier voor een compleet overzicht van de studiekosten, belastingaftrek en financieringsmogelijkheden.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik dan hier.

Direct aan de slag

THIM biedt het meest praktische programma van Nederland. Je leert ten slotte het beste door te “doen”. Direct vanaf het eerste jaar kun je in de praktijk aan de slag. Zo pas je wat je in de klas leert direct toe in de praktijk.

THIM biedt een innovatief, intensief en individueel programma, ideaal in combinatie met werk.

Programmaoverzicht
Het onderwijs is opgedeeld in acht modules. Iedere module wordt afgesloten met een certificaat. Als je alle certificaten hebt behaald, dan krijg je je bachelor-diploma (BSc). Je volgt de acht modules verspreid over drie jaar. Heb je een druk privéleven? Neem dan wat meer tijd en studeer af in vier jaar. Als je wilt overleggen over de beste indeling voor jou, maak dan een vrijblijvende afspraak voor een gesprek.

Module 1 - Assistent Fysiotherapie (jaar 1)
Je start met de fysiotherapeutische basis. Je leert bijv. masseren, tapen, vraaggesprekken voeren en groepslessen geven. Ook krijg je les in de ondersteunende theorie, zoals anatomie, pathologie en fysiologie. Na deze module kun je onder leiding van een fysiotherapeut in de praktijk aan de slag.
Module 2 - Musculoskeletaal (jaar 1)
Na deze module kun je patiënten onderzoeken met verschillende klachten van het bewegingsapparaat, zoals bijv. nek-, rug-, schouder- of knieklachten. Op basis van je onderzoek kun een fysiotherapeutische diagnose stellen. Je leert ook het behandelplan op te stellen en uit te voeren.
Module 3 - Revalidatie (jaar 2)
Deze module gaat over neurologische aandoeningen. Denk aan patiënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH), Parkinson, Multiple Sclerose of dwarslaesie. Motorisch leren staat centraal, ofwel hoe een duurzame verandering in motorische vaardigheden tot stand kan komen door oefening.
Module 4 - Fysiotherapeutisch handelen (jaar 2)
De nadruk ligt nu op geïntegreerd fysiotherapeutisch handelen. Een professional communiceert op hoog niveau, motiveert, neemt onderbouwde beslissingen, behandelt effectief, evalueert en heeft oog voor de patiënt als mens. Je krijgt les in bijv. communicatie, psychologie en klinisch redeneren bij complexe fysiotherapeutische patiënten.
Minorprogramma (jaar 1/2/3 - afhankelijk van keuze)
Een minorprogramma is bedoeld om jouw kennis te verbreden en verdiepen. Je kiest zelf welke minoren je wilt volgen. Wil je snel de praktijk in en gelijk studiepunten halen? Kies dan voor de minor Assistent Fysiotherapie. Een flexibel programma, dat te combineren is met andere modules? Ga voor ons uitgebreide aanbod aan online cursussen. Meer weten over de specialisaties in de fysiotherapie? Kies dan bijv. de minor Musculoskeletale klachten of Kinderfysiotherapie.
Research & Innovatie (jaar 3)
Fysiotherapie is meer dan patiëntenzorg. Of je nu een eigen praktijk begint, als zzp'er aan de slag gaat of in loondienst werkt, je moet weten wat er op de zorgmarkt speelt. Welke ontwikkelingen zijn er en waar liggen kansen? Hoe werkt financiering van de zorg? Is die nieuwe behandeling bewezen effectief? Tijdens deze module leer je dit soort vragen beantwoorden. Aan de hand van verschillende opdrachten en masterclasses leer je meer over evidence based practice, innoveren en implementeren in de zorg.
Stage 1 (jaar 3 of 4 - afhankelijk van studietempo)
Tijdens je eerste seniorstage ga je jouw opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk brengen, in Nederland of over de grens. Je werkt gemiddeld 16 uur per week onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut met patiënten. THIM helpt je met het vinden van een geschikte stageplaats.
Stage 2 (jaar 3 of 4 - afhankelijk van studietempo)
In de tweede seniorstage ontwikkel je je tot een zelfstandige zorgprofessional. Je bent steeds zelfstandiger met patiënten bezig en daarnaast bereid je je voor op toetsing en opdrachten. Samen met jouw stagebegeleider volgen we jouw progressie in deze cruciale fase van je studie.

Vrijstelling
Heb je al een afgeronde HBO of WO opleiding? Dan krijg je automatisch vrijstelling voor het minorprogramma. Met een vrijstelling versnel je je opleiding en verlaag je je studiekosten.

Versterkingsonderwijs
Gedurende de week organiseren we facultatief versterkingsonderwijs. Theorie- en praktijkdocenten staan hier voor je klaar om individuele vragen te beantwoorden. Je kunt er met je groepje oefenen, waarbij je direct om begeleiding kunt vragen. Als jouw klas een onderwerp verder uitgediept wilt hebben, kun je een afspraak maken voor een bijles met een docent.

Contacturen
Deeltijdstudenten hebben één dag per week praktijkles. Deze les wordt aangeboden op woensdag en vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Studenten kunnen kiezen op welke van deze dagen zij de praktijkles willen volgen. Ter voorbereiding op de praktijkles wordt op maandag- of dinsdagavond theorieles aangeboden in de virtual classroom tussen 18.30 en 21.00 uur.

Het minorprogramma neemt gemiddeld acht uur per week in beslag. Deze uren zijn door de student zelf in te delen. In het laatste jaar lopen deeltijdstudenten minimaal 16 uur per week stage. De stagedagen deelt de student in overleg met het stageadres in. Dat jaar wordt ook het innovatieproject afgerond. Het project neemt ongeveer 8 uur per week in beslag.

Begeleiding nodig?
We bieden begeleiding als je dat nodig hebt. Je kunt terecht bij het versterkingsonderwijs. Ook bij bijv. dyslexie of ADHD kun je om extra voorzieningen vragen. Je bent van harte welkom om ook buiten de lestijden te komen oefenen. Ons studie- en oefencentrum ALP is altijd open.

Toelating
Je hebt minimaal een HAVO- of MBO4-diploma nodig om toegelaten te worden tot de opleiding van THIM. Heb je dit diploma niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kun je eventueel een 21+ toelatingstoets doen. De 21+ test wordt verzorgd door een extern bureau, dat advies geeft over de haalbaarheid van de opleiding. Meer informatie over de 21+ test vind je hier.

Voorlichting
Voordat je besluit om je in te schrijven als fysiotherapie student heb je misschien nog vragen. Ook kan het leuk zijn om de school een keer te bezoeken. Daarom nodigen we je graag uit voor een voorlichting. Tijdens zo'n gesprek nemen we de tijd om antwoord te geven op al je vragen. Ook krijg je alle praktische informatie die je nodig hebt om te kunnen starten. Na beoordeling van je vooropleiding kun je bij ons instromen bij de opleiding fysiotherapie.

Heb je vragen?
We helpen je graag verder! Bel 030 288 66 70 of vul het contactformulier in.

  • Waarom kiezen voor een deeltijdopleiding van THIM?
  • Goede werkgelegenheid: veel vraag naar THIM alumni
  • Betaalbaar (levenlanglerenkrediet en belastingaftrek)
  • Kleinschalig en persoonlijk
  • Versnelling mogelijk
  • THIM biedt stageplaatsen
Volgende: Internationaal