Bieden jullie ondersteuning bij dyslexie?

Als ik afgestudeerd ben, wat voor diploma heb ik dan?

THIM leidt je op voor de Bachelor of Science in Fysiotherapie. Dit is een internationaal erkend en gerespecteerd diploma.

Bieden jullie ondersteuning bij dyslexie?

Ja, voor studenten met een functiebeperking, zoals bijv. dyslexie of ADHD, kunnen we ondersteuning bieden, bijvoorbeeld door meer tijd te bieden bij toetsing of door gesproken toetsen te regelen. Vraag naar de mogelijkheden tijdens een voorlichting.

Als ik bij THIM studeer, krijg ik dan studiefinanciering?

Ja, je hebt, net als bij andere hogescholen, recht op studiefinanciering via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Is er hulp mogelijk bij de financiering van het collegegeld?

THIM biedt zelf geen studiebeurzen, maar je kunt bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) navragen wat voor jou de financieringsmogelijkheden zijn. Kijk ook even hier voor informatie over betalen in termijnen, het levenlanglerenkrediet en belastingaftrek.

Wanneer begint de opleiding?

We starten twee keer per jaar, in februari en in september. Via onze website kun je je direct inschrijven!

Waarom moet ik voor een heel studieonderdeel betalen als ik gedurende dat onderdeel stop met de studie?

Als je na de start van de onderwijsmodule stopt, ben je inderdaad voor het hele blok collegegeld verschuldigd. Bij THIM werken we met kleine groepen en na aanvang van het blok is het voor ons niet meer mogelijk om nieuwe studenten te plaatsen. De kosten voor jouw opleiding hebben wij dan al gemaakt. Bij uitschrijving kunnen we deze kosten helaas niet meer omlaag brengen. Om vroegtijdig beëindigen van de opleiding zo veel mogelijk te voorkomen proberen we je vooraf zo goed mogelijk te informeren. Zo weet je precies waar je aan begint.

Heeft THIM een studentenvereniging?

THIM heeft geen eigen studentenvereniging. Wel worden er door onze activiteitencommissie leuke buitenschoolse activiteiten georganiseerd, zoals een wintersportreis en een gala.

Heb ik 7 dagen per week toegang tot het studie- en oefencentrum ALP?

Ja, je kunt 7 dagen per week in ALP terecht.

Kan ik bij THIM ook lunchen?

Ja, in Schenk – onze lounge – bieden we je een uitgebreide keuze in ontbijt, lunch en eventueel ook avondeten voor een redelijke prijs. Ook op 't Plein van ons studie- en oefencentrum ALP kun je terecht.

Wat is de 21+ toets?

Als je geen havo of mbo4 (of hoger) diploma hebt, maar je bent wel 21 jaar of ouder, dan kun je een 21+ toelatingstoets doen. De 21+ test wordt verzorgd door een extern bureau, dat advies geeft over de haalbaarheid van de opleiding. Meer informatie over de 21+ test vind je hier.

Wanneer heb ik vakantie?

THIM volgt de schoolvakanties van de regio Midden. De zomervakantie kan anders vallen. Studenten krijgen voor de start van het studiejaar een overzicht van de lesweken, tentamenweken en vakanties.

Kan ik een ruimte huren bij THIM?

Ja, ruimtes worden verhuurd via THIM ALP. De ruimtes zijn prettig geprijsd en goed verzorgd, geschikt voor kleine of grote groepen, en met of zonder catering. Meer weten? Kijk op de website van THIM ALP.