Internationaal

Een wereldopleiding

William Maddux, hoogleraar aan INSEAD en expert op het gebied van internationalisering van onderwijs, zegt in Time Magazine:

'People who have international experience are better problem solvers and display more creativity. [They] are more likely to create new businesses and products and to be promoted.'

Dit is precies wat THIM haar studenten wil meegeven. THIM is internationaal, met:
- een internationale klas,
- stagemogelijkheden in het buitenland,
- een vestiging in Zwitserland en
- samenwerking met Duitse scholen.

De internationale klas
THIM heeft een internationale klas. Studenten uit deze klas komen uit allerlei landen, wat een bijzondere sfeer geeft. De voertaal is Engels, net als de literatuur en de lesstof. Niet alleen studenten uit het buitenland, maar ook Nederlandse studenten kunnen zich aanmelden voor de internationale klas. Meer weten over het Engelstalige programma? Kijk hier.

Stage in het buitenland
Het stagenetwerk van THIM strekt zich uit over de grenzen. Studenten van THIM zijn het afgelopen jaar bijvoorbeeld naar China, Australië, Zuid-Afrika en de Antillen geweest. Tijdens een stage in het buitenland leer je niet alleen over fysiotherapie, maar ook train je jouw zelfredzaamheid en sociale en culturele vaardigheden. Werkgevers vinden buitenlandervaring een pré.

Samen met de andere hogescholen werken wij aan een Europees raamwerk voor fysiotherapie en onderwijs.

THIM fysiotherapie opleiding in Zwitserland
In Zwitserland is THIM van der Laan University College Physiotherapy gevestigd in Landquart, vlakbij de stad Chur. Onze Zwitserse vestiging heeft 250 studenten. Al sinds 1990 worden studenten hier opgeleid voor het Nederlandse diploma fysiotherapie. De afgestudeerden vormen samen een sterk netwerk in Zwitserland en Oostenrijk. Ze worden gewaardeerd om hun hoge niveau van fysiotherapeutisch handelen en ondernemerschap.

THIM fysiotherapie opleiding in Duitsland
In Duitsland werken we samen met meerdere Duitse opleiders die hun studenten via THIM van mbo- naar bachelorniveau willen tillen. Inmiddels zijn al honderden studenten op deze manier afgestudeerd. Ze worden gezien als het voorbeeld voor de professionalisering van het beroep fysiotherapeut in Duitsland.

Heb je vragen?
We helpen je graag verder! Bel 030 288 66 70 of vul het contactformulier in. Je kunt je ook opgeven voor een vrijblijvend voorlichtingsgesprek.

  • Waarom kiezen voor een internationale opleiding van THIM?
  • Kleinschalig en persoonlijk
  • Veel contacturen
  • Versnelling mogelijk
  • Ondersteuning bij theorie
  • Internationaal: stage in het buitenland en/of les in het Engels
  • Activiteiten buiten school, bijv. wintersport, gala en voetbaltoernooi
  • Recht op studiefinanciering
  • Belastingaftrek onder voorwaarden mogelijk
Volgende: Nascholing