Studiekosten

Bekijk de mogelijkheden

We geven je hieronder een compleet overzicht van jouw studiekosten. Verder vind je op deze pagina meer informatie over:

- recht op studiefinanciering en OV jaarkaart
- het Levenlanglerenkrediet
- belastingvoordeel voor studie
- de Lerarenbeurs
- hulp voor alleenstaande ouders
- korting bij vrijstellingen

Heb je vragen over de kosten? Neem contact op of vraag ernaar tijdens een voorlichtingsgesprek.

Collegegeld bacheloropleiding tot fysiotherapeut - start in september 2021

Voltijd
Per jaar
€ 8.400
Per module
€ 4.200
Per maand
€ 721
Deeltijd
Per jaar
€ 6.400
Per module
€ 3.200
Per maand
€ 549

Klik hier voor het overzicht van het collegegeld voor september 2021.
Klik hier voor de voorwaarden voor inschrijving, uitschrijving, betaling etc.

Vrijstellingen
Heb je al een afgeronde HBO of WO opleiding? Dan krijg je automatisch vrijstelling voor het minorprogramma. Met een vrijstelling versnel je niet alleen je opleiding, je verlaagt ook je studiekosten. Je betaalt namelijk alleen voor de modules die je moet volgen.

Studiefinanciering
THIM is een particuliere hogeschool en een erkende HBO fysiotherapieopleiding door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Als student fysiotherapie van THIM heb je daarom gewoon recht op studiefinanciering en het studentenreisproduct (ook wel OV jaarkaart) via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Levenlanglerenkrediet
Wil je bij THIM studeren, maar heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Bijvoorbeeld omdat je ouder bent dan 30 jaar? Dan kun je mogelijk geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Dat is het levenlanglerenkrediet. Alle voorwaarden staan op de website van DUO.

Lerarenbeurs
Ben je bevoegd leraar en wil je bij THIM studeren? Dan kun je via DUO een lerarenbeurs aanvragen. Deze beurs bestaat uit een vergoeding voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. Daarnaast kan jouw werkgever subsidie krijgen om je studieverlof te geven.

Hulp voor alleenstaande ouders
Je kunt extra geld van de overheid krijgen als je naast jouw opleiding een kind verzorgt: de eenoudertoeslag. Lees hier meer over op de website van DUO.

STAP-budget - vanaf 2022
Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek van scholingskosten. Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Meer weten? Kijk op de website van de Rijksoverheid.

Fiscaal voordeel voor studenten - regeling geldt tot 2022
Ontvang tot 49,5% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!
Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je beroep of toekomstige beroep aftrekken van de belasting. Onder studiekosten vallen onder meer het collegegeld en de kosten voor studiemateriaal. Dit belastingvoordeel kan flink oplopen!

Rekenvoorbeeld

Stel, je studeert in deeltijd, betaalt jouw opleiding ineens en valt in de hoogste belastingschaal.
- Jouw studiekosten voor jaar 1 zijn € 6.400
- Er geldt een drempel van € 250
- Jouw belastingschaal is 49,5%
Berekening € 6.400 - 250 x 0,495
Jouw voordeel: € 3.045

Als de regels van de Belastingdienst gelijk blijven, geldt voor het vervolg van je opleiding een soortgelijk bedrag per fiscaal jaar.

Voorwaarden

- Jaarlijks kun je maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van jouw inkomstenbelasting.
- Jij of jouw fiscale partner maken de kosten voor jouw studie of die van jouw fiscale partner. Kosten voor de studie van je kind zijn niet aftrekbaar.
- Je kunt geen studiekosten aftrekken als je recht hebt op studiefinanciering of studievoorschot. Het Levenlanglerenkrediet valt hier niet onder. Heb je het Levenlanglerenkrediet aangevraagd, dan mag je de gemaakte studiekosten aftrekken.

Heb je vragen over de studiekosten?
We helpen je graag verder! Bel 030 288 66 70 of vul het contactformulier in.

Gesprek aanvragen
Persoonlijk gesprek over studie en kosten? Onze directeur Jeroen van der Laan staat je graag te woord. Vul het formulier in en we nemen contact op voor een afspraak.