Voltijd

Bachelor in drie of vier jaar

Klaar voor een uitdaging?

THIM biedt de meest praktische fysiotherapieopleiding van Nederland. In de helft van de onderwijsmodules werk je namelijk in de praktijk. Je studeert af in drie of vier jaar en kunt starten in februari of september. Zoek je een kleine school met volop begeleiding? Lees dan hieronder meer over ons voltijdprogramma.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Klik dan hier.

Innovatief, intensief en individueel

Handen uit de mouwen!

THIM biedt het meest praktische programma van Nederland. Je leert ten slotte het beste door te “doen”. Direct vanaf het eerste jaar kun je in de praktijk aan de slag. Zo pas je wat je in de klas leert direct toe in de praktijk.

Programmaoverzicht
Ons voltijdprogramma bestaat uit acht modules: vier fysiotherapeutische modules, twee stagemodules, de minor en het innovatieproject. Hieronder lees je per module wat je leert.

Module 1 - Assistent Fysiotherapie (jaar 1)
Je start met de fysiotherapeutische basis. Je leert bijv. masseren, tapen, vraaggesprekken voeren en groepslessen geven. Ook krijg je les in de ondersteunende theorie, zoals anatomie, pathologie en fysiologie. Na deze module kun je onder leiding van een fysiotherapeut in de praktijk aan de slag.
Module 2 - Musculoskeletaal (jaar 1)
Na deze module kun je patiënten onderzoeken met verschillende klachten van het bewegingsapparaat, zoals bijv. nek-, rug-, schouder- of knieklachten. Op basis van je onderzoek kun een fysiotherapeutische diagnose stellen. Je leert ook het behandelplan op te stellen en uit te voeren.
Module 3 - Revalidatie (jaar 2)
Deze module gaat over neurologische aandoeningen. Denk aan patiënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH), Parkinson, Multiple Sclerose of dwarslaesie. Motorisch leren staat centraal, ofwel hoe een duurzame verandering in motorische vaardigheden tot stand kan komen door oefening.
Module 4 - Fysiotherapeutisch handelen (jaar 2)
De nadruk ligt nu op geïntegreerd fysiotherapeutisch handelen. Een professional communiceert op hoog niveau, motiveert, neemt onderbouwde beslissingen, behandelt effectief, evalueert en heeft oog voor de patiënt als mens. Je krijgt les in bijv. communicatie, psychologie en klinisch redeneren bij complexe fysiotherapeutische patiënten.
Minorprogramma (jaar 1/2/3)
Een minorprogramma is bedoeld om jouw kennis te verbreden en verdiepen. Je kiest zelf welke minoren je volgt. Wil je snel de praktijk in en gelijk studiepunten halen? Kies dan voor de minor Assistent Fysiotherapie. Een flexibel programma, dat te combineren is met andere modules? Ga voor ons uitgebreide aanbod aan online cursussen. Meer weten over de specialisaties in de fysiotherapie? Kies dan bijv. de minor Musculoskeletale klachten of Kinderfysiotherapie.

Research & Innovatie (jaar 3)
Fysiotherapie is meer dan patiëntenzorg. Of je nu een eigen praktijk begint, als zzp'er aan de slag gaat of in loondienst werkt, je moet weten wat er op de zorgmarkt speelt. Welke ontwikkelingen zijn er en waar liggen kansen? Hoe werkt financiering van de zorg? Is die nieuwe behandeling bewezen effectief? Tijdens deze module leer je dit soort vragen beantwoorden. Aan de hand van verschillende opdrachten en masterclasses leer je meer over evidence based practice, innoveren en implementeren in de zorg.
Stage 1 (jaar 3/4)
Tijdens je eerste seniorstage ga je jouw opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk brengen, in Nederland of over de grens. Je werkt onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut met patiënten. Daarnaast werk je aan opdrachten. THIM helpt je met het vinden van een geschikte stageplaats
Stage 2 (jaar 3/4)
In de tweede seniorstage ontwikkel je je tot een zelfstandige zorgprofessional. Je bent steeds zelfstandiger met patiënten bezig en daarnaast bereid je je voor op toetsing en maak je opdrachten. Je wordt hierin begeleid door een docent. Samen met jouw stagebegeleider volgen we jouw progressie in deze cruciale fase van je studie.

Kleinschalig
We willen dat jij je thuis voelt op THIM en een sterke band opbouwt met medestudenten en docenten. We zijn er namelijk van overtuigd dat dit het plezier en de motivatie in de studie vergroot en daarmee ook de kans op succes. Bij ons ben je geen nummer. Wij werken in kleine groepen en zien jou.

Begeleiding
Soms heb je wat extra ondersteuning nodig om je einddoel te halen. THIM biedt die ondersteuning. We organiseren iedere week facultatief versterkingsonderwijs. Theorie- en praktijkdocenten staan hier voor je klaar om individuele vragen te beantwoorden. Je kunt er met je groepje oefenen, waarbij je direct om begeleiding kunt vragen. Als jouw klas een onderwerp verder uitgediept wilt hebben, kun je een afspraak maken voor een bijles met een docent. Ook bij bijv. dyslexie of ADHD kun je om hulp vragen. Je kunt bovendien op elk moment komen oefenen in ons studie- en oefencentrum ALP.

Internationaal
Als internationale school dagen we je uit om over de grenzen te kijken. Dit kan door je aan te sluiten bij de internationale klas. Wil je naar het buitenland? Kies dan voor een seniorstage van twintig weken over de grens.

Toelating
Je hebt minimaal een HAVO- of MBO4-diploma nodig om toegelaten te worden tot de opleiding van THIM. Heb je dit diploma niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kun je eventueel een 21+ toelatingstoets doen. De 21+ test wordt verzorgd door een extern bureau, dat advies geeft over de haalbaarheid van de opleiding. Meer informatie over de 21+ test vind je hier. Heb je door het coronavirus nog geen diploma? Geen probleem, je kunt toch alvast bij ons starten.

Voorlichtingsgesprek of -avond
Voordat je besluit om je in te schrijven als fysiotherapie student heb je misschien nog vragen. Ook kan het leuk zijn om de school een keer te bezoeken. Daarom nodigen we je graag uit voor een voorlichting. We organiseren tot de zomer vrijblijvende individuele voorlichtingsgesprekken. Tijdens zo'n gesprek nemen we de tijd om antwoord te geven op al je vragen. Ook krijg je alle praktische informatie die je nodig hebt om te kunnen starten. Na beoordeling van je vooropleiding kun je bij ons instromen bij de opleiding fysiotherapie. In augustus staat een voorlichtingsavond op het programma.

Contacturen
Je hebt als voltijdstudent les van maandag t/m donderdag tussen 9.30 en 15.30 uur. Op deze dagen worden de theorie- en praktijklessen aangeboden. Lessen vinden plaats op school of in de virtual classroom. Ook wordt tijdens deze dagen het versterkingsonderwijs gepland. In je laatste jaar loop je minimaal 24 uur per week stage. Planning hiervan vindt plaats in overleg met jouw stageadres.

We nodigen je graag uit voor een voorlichting. Hier nemen we de tijd om antwoord te geven op al je vragen.

Geef je hier op voor een voorlichtingsgesprek.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder! Bel 030 288 66 70 of vul het contactformulier in.

  • Waarom kiezen voor een voltijdopleiding van THIM?
  • Kleinschalig en persoonlijk
  • Veel contacturen
  • Versnelling mogelijk
  • Ondersteuning bij theorie
  • Internationaal: stage in het buitenland en/of les in het Engels
  • Activiteiten buiten school, bijv. wintersport, gala en voetbaltoernooi
  • Recht op studiefinanciering
  • Betaalbaarder dan je denkt
Volgende: Deeltijd