Voltijd

Bachelor in drie jaar

THIM biedt de meest praktische fysiotherapieopleiding van Nederland. In de helft van de onderwijsmodules werk je namelijk in de praktijk. Je studeert af in drie of vier jaar en kunt starten in februari of september. Zoek je een kleine school met volop begeleiding? Lees dan hieronder meer over ons voltijdprogramma.

"THIM bood mij een kleinschalig en compleet voltijdprogramma. Aanrader!" - THIM alumnus

Programmaoverzicht
Ons voltijdprogramma bestaat uit acht modules. Elke module heeft een eigen thema, waarbij je alle theorie en praktijk rondom dit thema leert. De vier basismodules volg je in de school. De overige vier modules vinden grotendeels in de praktijk plaats, met stages en projectopdrachten. THIM biedt zo de meest praktische opleiding.

Module 1 - Assistent Fysiotherapie
Je start met de fysiotherapeutische basis. Je leert bijv. masseren, tapen, vraaggesprekken voeren en groepslessen geven. Ook krijg je les in de ondersteunende theorie, zoals anatomie, pathologie en fysiologie. Na deze module kun je onder leiding van een fysiotherapeut in de praktijk aan de slag.
Module 2 - Musculoskeletaal
Na deze module kun je patiënten onderzoeken met verschillende klachten van het bewegingsapparaat, zoals bijv. nek-, rug-, schouder- of knieklachten. Op basis van je onderzoek kun een fysiotherapeutische diagnose stellen. Je leert ook het behandelplan op te stellen en uit te voeren.
Module 3 - Revalidatie
Deze module gaat over neurologische aandoeningen. Denk aan patiënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH), Parkinson, Multiple Sclerose of dwarslaesie. Motorisch leren staat centraal, ofwel hoe een duurzame verandering in motorische vaardigheden tot stand kan komen door oefening.
Module 4 - Fysiotherapeutisch handelen
De nadruk ligt nu op geïntegreerd fysiotherapeutisch handelen. Een professional communiceert op hoog niveau, motiveert, neemt onderbouwde beslissingen, behandelt effectief, evalueert en heeft oog voor de patiënt als mens. Je krijgt les in bijv. communicatie, psychologie en klinisch redeneren bij complexe fysiotherapeutische patiënten.
Module 5 - Minorprogramma
We bieden twee opties in ons minorprogramma, de Stage Assistent Fysiotherapie en het minorprogramma FysioPlus. Je kiest één van beide opties.

Met de Stage Assistent Fysiotherapie leer je in de praktijk en versnel je jouw studie. Door de in de lessen aangeboden stof direct in de praktijk toe te passen, versterk je jouw leren. Werken met echte patiënten werkt bovendien motiverend. De stage vindt plaats in jaar 1 en 2. Je loopt één dag per week stage.

Met FysioPlus verdiep je je kennis. Je volgt dit programma in jaar 3. Het richt zich op de actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg en wisselt daarom van inhoud. Op dit moment zijn bijv. technologie in de zorg, preventie en lifestyle coaching, internationalisering en zorgmanagement hot items. Daarnaast kijken we naar de bekende fysiotherapeutische specialisaties, zoals manuele therapie, sportfysio en kinderfysio.
Module 6 - Innovatieproject
Je krijgt voor het innovatieproject een vraag vanuit de praktijk, maakt een innovatieplan en implementeert jouw plan in die praktijk. Voorbeelden van innovaties zijn het gebruik van technologie en het opzetten van multidisciplinaire samenwerking. Je krijgt les over o.a. wetenschappelijk onderzoek en statistiek, maar ook over management, marketing en zorgverzekeringen. Je voert het project in het werkveld uit.
Module 7 - Stage 1
Tijdens je eerste seniorstage ga je jouw opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk brengen, in Nederland of over de grens. Je werkt onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut met patiënten. Daarnaast werk je aan opdrachten. THIM helpt je met het vinden van een geschikte stageplaats.

Module 8 - Stage 2
In de tweede seniorstage ontwikkel je je tot een zelfstandige zorgprofessional. Je bent steeds zelfstandiger met patiënten bezig en daarnaast bereid je je voor op toetsing en maak je opdrachten. Je wordt hierin begeleid door een docent. Samen met jouw stagebegeleider volgen we jouw progressie in deze cruciale fase van je studie.

Studeer af in drie jaar - leer in de praktijk
Als je in drie jaar je studie wilt afronden, dan is dit jouw programma:

Jaar 1
Module 1 - Assistent Fysiotherapie
Module 2 - Musculoskeletaal
Module 5 - Stage Assistent Fysiotherapie (vanaf semester 2)
Jaar 2
Module 3 - Revalidatie
Module 4 - Fysiotherapeutisch handelen
Module 5 - Stage Assistent Fysiotherapie
Jaar 3
Module 6 - Innovatieproject
Module 7 - Stage 1
Module 8 - Stage 2

Studeer af in vier jaar - verdiep en verbreed jouw kennis
Als je in vier jaar wilt afstuderen, dan is dit jouw programma:

Jaar 1
Module 1 - Assistent Fysiotherapie
Module 2 - Musculoskeletaal
Jaar 2
Module 3 - Revalidatie
Module 4 - Fysiotherapeutisch handelen
Jaar 3
Module 5 - Minorprogramma
Module 6 - Innovatieproject
Jaar 4
Module 7 - Stage 1
Module 8 - Stage 2

Kleinschalig
We willen dat jij je thuis voelt op THIM en een sterke band opbouwt met medestudenten en docenten. We zijn er namelijk van overtuigd dat dit het plezier en de motivatie in de studie vergroot en daarmee ook de kans op succes. Bij ons ben je geen nummer. Wij zien jou. Je zit in een klas van maximaal 24 studenten en je hebt een vast rooster met vaste docenten.

Begeleiding
Soms heb je wat extra ondersteuning nodig om je einddoel te halen. THIM biedt die ondersteuning. We organiseren twee keer per week facultatief versterkingsonderwijs. Theorie- en praktijkdocenten staan hier voor je klaar om individuele vragen te beantwoorden. Je kunt er met je groepje oefenen, waarbij je direct om begeleiding kunt
vragen. Als jouw klas een onderwerp verder uitgediept wilt hebben, kun je een afspraak maken voor een bijles met een docent. Ook bij bijv. dyslexie of ADHD kun je om hulp vragen. Je kunt bovendien op elk moment komen oefenen in ons studie- en oefencentrum ALP.

Internationaal
Als internationale school dagen we je uit om over de grenzen te kijken. Dit kan door je aan te sluiten bij de internationale klas. Wil je naar het buitenland? Kies dan voor een seniorstage van twintig weken over de grens.

Toelating
Je hebt minimaal een HAVO- of MBO4-diploma nodig om toegelaten te worden tot de opleiding van THIM. Heb je dit diploma niet, maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan kun je eventueel een 21+ toelatingstoets doen. De 21+ test wordt verzorgd door een extern bureau, dat advies geeft over de haalbaarheid van de opleiding. Meer informatie over de 21+ test vind je hier.

Voorlichtingsavond
Voordat je besluit om je in te schrijven als fysiotherapie student heb je misschien nog vragen. Ook kan het leuk zijn om de school een keer te bezoeken. Daarom nodigen we je graag uit voor een voorlichtingsavond. Tijdens deze avond nemen we de tijd om antwoord te geven op al je vragen. Ook krijg je alle praktische informatie die je nodig hebt om te kunnen starten. Na beoordeling van je vooropleiding kun je bij ons instromen bij de opleiding fysiotherapie.

Contacturen
De lessen van het voltijdprogramma worden aangeboden op maandag t/m donderdag, tussen 9.30 en 15.30 uur. In de fysiotherapeutische basismodules heb je twee dagen praktijkles en een halve dag theorieles. Daarnaast bieden we twee dagen per week facultatief versterkingsonderwijs. In het minorprogramma heb je twee dagen les, bij het innovatieproject is dit één dag per week. De dagen waarop je stage loopt, stel je vast in overleg met het stageadres.

We nodigen je graag uit voor een voorlichtingsavond. Tijdens deze avond nemen we de tijd om antwoord te geven op al je vragen.

Geef je hier op voor één van onze voorlichtingsavonden.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder! Bel 030 288 66 70 of vul het contactformulier in. Persoonlijk intakegesprek? Onze directeur Jeroen van der Laan staat je graag te woord. Stuur een mailtje voor een afspraak.

  • Waarom kiezen voor een voltijdopleiding van THIM?
  • Kleinschalig en persoonlijk
  • Veel contacturen
  • Versnelling mogelijk
  • Ondersteuning bij theorie
  • Internationaal: stage in het buitenland en/of les in het Engels
  • Activiteiten buiten school, bijv. wintersport, gala en voetbaltoernooi
  • Recht op studiefinanciering
  • Betaalbaarder dan je denkt
Volgende: Deeltijd